Behandelingen per leeftijd

Tussen 30 en 40 jaar

Na je dertigste treden de eerste tekenen van huidveroudering op. Bij dertigers neemt de productie van hyaluronzuur langzaam af waardoor de eerste lijntjes en rimpels zichtbaar worden. Omdat de huid minder elastisch is, kunnen er rimpels op de wangen en het voorhoofd ontstaan. Je huid is minder stevig dan voorheen en rimpels verdwijnen niet meer vanzelf wanneer je je gezicht ontspant. Dertigers hebben over het algemeen het meeste last van wallen, een afgetekende neus-lipppenplooi en de fronsrimpel. Gelukkig weten we bij Derma Crea maar al te goed hoe we deze problemen kunnen aanpakken.

Neus- & lippenplooi

Vanaf je 35ste beginnen je botten en je schedel lichtjes te krimpen. Hierdoor zakken de vetkussentjes in je gezicht richting de neus-lippenplooi en ontstaan er zichtbare lijnen. Bovendien kan deze verzakking wallen veroorzaken en je een vermoeide uitstraling geven. Dertigers hebben de ideale leeftijd om de eerste stapjes te zetten richting het herstel van de natuurlijke contouren van het gezicht. Een behandeling met fillers kan voor de neus-lippenplooi bijvoorbeeld een wereld van verschil maken.

Lees meer over onze behandeling voor de neus-lippenplooi.

Tijdelijke spierontspanners voor fronsrimpels

Werk je achter een computer, draag je een bril of zit je veel in de zon? Dan gebruik je de spieren tussen je wenkbrauwen waarschijnlijk heel vaak op een dag. Het overmatig gebruik van deze spier kan je echter een fronsrimpel geven. Wanneer je jonger bent, verdwijnt deze rimpel direct wanneer je je gezichtsspieren weer ontspant. Maar met ouder worden kan deze rimpel zich steeds dieper aftekenen en blijven staan.

Tijdelijke spierontspanners kunnen het complex van de fronsspieren relaxen dat de fronsrimpels veroorzaakt. Maar ook kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels kunnen we met deze behandeling tegengaan. Bovendien zijn er enkele dingen die je zelf kan doen om dit soort rimpels tegen te gaan.

  • Voorkom huidveroudering en huidschade door het gebruik van een hydraterende en voedende crème met SPF 50.
  • Let op je mimiek en zorg ervoor dat je niet te vaak fronst of boos kijkt.
  • Hou een gezonde levensstijl aan: vermijd roken, drink voldoende water en sport regelmatig.
Hydratatie met een skinbooster

Heb je last van een droge huid? Dan kunnen de oorzaken daarvan zonneschade en de afname van hyaluronzuur zijn. Deze twee factoren maken de huid aanzienlijk gevoeliger voor rimpeltjes en fijne lijntjes. Daarom is het belangrijk om de huid voldoende te voeden en hydrateren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van geschikte crèmes en een behandeling met een skinbooster. Tijdens die behandeling wordt er een heel kleine hoeveelheid hydraterende filler druppelsgewijs in de huid geïnjecteerd. De filler maakt de huid weer frisser en gladder. De skinbooster verbetert de doorbloeding en hydratatie van de huid waardoor je teint egaler wordt en de rimpels die we niet met een gewone filler konden aanpakken toch verdwijnen.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK