Huid & haar

Skinbooster, een oppepper voor je huid

Wat is een skinbooster?

Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan (keten van suikermoleculen) en van nature aanwezig in ons lichaam. Hyaluronzuur heeft als eigenschap dat het grote hoeveelheden water aan zich kan binden en helpt op die manier de vochtbalans in het lichaam op peil te houden. Met ouder worden, neemt de aanwezigheid van hyaluronzuur in de huid af, waardoor je last kunt krijgen van een doffe, grauwe huid. Een skinbooster biedt hier de oplossing voor. Een skinbooster voegt geen volume toe maar werkt op een meer subtiele manier om de algehele vochtbalans te verbeteren en om het uiterlijk van de huid te herstellen. Net zoals onze tijdelijke fillers bestaat een skinbooster uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is van nature een vochtvasthoudende stof die uitermate geschikt is om de vochtbalans van de huid te herstellen. Met een skinbooster wordt je huid dus langs binnen gehydrateerd. Dat is zeer belangrijk want een goede hydratatie ligt aan de basis van een jonge, gladde huid. Klinische studies tonen aan dat een skinbooster de zachtheid, gladheid en elasticiteit van de huid duidelijk verbetert.

Waarin verschilt een skinbooster met een tijdelijke filler?

Een skinbooster is geen filler. Het hyaluronzuur dat geïnjecteerd wordt tijdens een behandeling met een skinbooster is niet gecrosslinkt. Crosslinken is een stap uit het productieproces van fillers waarbij het hyaluronzuur verstevigd wordt door de suikerketens aan elkaar te koppelen. Door deze versteviging kan het hyaluronzuur van de fillers volume geven en duurt het tot 1 jaar vooraleer fillers door het lichaam volledig zijn afgebroken. Het hyaluronzuur van ons lichaam is niet gecrosslinkt en wordt elke dag opnieuw aangemaakt en afgebroken. Omdat de skinbooster niet gecrosslinkt is, geeft het dus geen volume maar zorgt het voor een extra portie interne hydratatie en herdefiniëring van de huidstructuur.
Bovendien bevat onze skinbooster glycerol dat bekend staat omwille van de hygroscopische eigenschappen. Glycerol bevordert waterabsorptie van de dermis naar het stratum corneum en zorgt voor nog meer hydratatie (vocht) van binnenuit. Zo krijgt de huid opnieuw een natuurlijke glow.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij een behandeling met een skinbooster worden er enkele kleine, oppervlakkige injecties gezet in de hals, het gelaat, het decolleté of de handen. Hiermee injecteren we kleine druppeltjes pure hyaluronzuur in de huid. De druppeltjes binden zich aan vocht waardoor de huid langs binnen wordt gehydrateerd. Een skin booster werkt in feite als een moisturizer onder de huid. We voeren de behandeling standaard drie keer uit, met een tussenperiode van één maand voor een maximaal resultaat. Omdat het effect tijdelijk is, kan je daarna best het resultaat onderhouden door 1 behandeling 1 tot 2 keer per jaar te herhalen. De behandeling is relatief pijnloos en kan worden toegepast op iedere huid die nood heeft aan een kleine opfrissing.

Welke resultaten kan ik verwachten?

Een skinbooster verbetert de huidtonus, stevigheid en elasticiteit van de huid. Oppervlakkige fijne rimpeltjes en ook kleine lijntjes vervagen. De huidstructuur en grove poriën worden fijner. Bovendien zorgt een skinbooster voor minder roodheid, een minder gevoelige huid en krijg je een stralende teint. Kortom de huidkwaliteit krijgt een boost en de huid opnieuw een natuurlijke glow.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK