Tijdelijke fillers

Behandelingen voor rokerslijntjes

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes zijn de fijne streepjes die zich vormen rond de mond wanneer je ouder wordt. Met de ouderdom worden de kaken kleiner en je tanden geven minder ondersteuning waardoor de lippen lichtjes naar binnen kantelen en er fijne lijntjes ontstaan. De lippen kunnen ook versmallen. In dat geval neemt het aanwezige vet en de aanmaak van collageen af. Door het dragen van een beugel of door de consumptie van tabak en alcohol kan je smallere lippen krijgen.

Het volumeverlies verandert de positie van de mond waardoor je er strenger uitziet. Deze kleine rimpeltjes noemen we rokerslijntjes omdat personen die roken er vaak veel eerder last van krijgen. Maar geen nood, rokerslijntjes kunnen vaak al worden verholpen door een minimale behandeling met tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Met deze fillers laten we de lijntjes vervagen en voorkomen we dat ze erger worden. Meestal krijgen we het mooiste resultaat door de hele lipcontour aan te pakken en de lippen iets meer volume te geven. Tijdens je consult bespreken wat de beste opties zijn, afhankelijk van wat er bij jou past.

Is de behandeling pijnlijk?

De huid van de lippen is erg gevoelig. Daarom plaatsen we een tandartsverdoving met 2 prikjes langs de neus en prikjes aan de binnenkant van de bovenlip en onderlip.

Ook zitten er in onze tijdelijke fillers kleine hoeveelheden lidocaïne om je lichtjes te verdoven. Met een zeer dun naaldje wordt de tijdelijke filler in de huid rondom de lip en liprand geïnjecteerd.

Wat kan je verwachten na de behandeling?
  • De lipcontouren zijn verbeterd
  • De rokerslijntjes zijn minder zichtbaar
  • Je lippen lijken voller
  • Je algemene uitstraling oogt opgewekter en frisser

Na de behandeling krijgen al onze patiënten advies en nazorg op maat. Meteen na de injectie is het normaal dat de bovenlip en liprand een beetje opzwelt. Deze zwelling is tijdelijk en meestal na een uurtje weer verdwenen. De behandeling met tijdelijke fillers heeft weinig impact op je dagdagelijkse activiteiten, en deze mag je dus meteen weer hervatten. Om infecties te voorkomen raden we het dragen van make-up, lippenstift of lipgloss af na de behandeling. Let er bovendien op dat je niet op je lippen bijt, zolang ze nog verdoofd zijn. Ook niet om te voelen of het gevoel al terugkomt. In de eerste dagen na de behandeling kan je het best geen warme dranken drinken en ook niet roken. Bezoek geen sauna en vermijd intensieve sporten. Ga niet naar de tandarts of kaakchirurg, want dan wordt er te veel aan de lip getrokken en is er ook een verhoogd risico op infectie . Blijf uit de zon en vermijdt zonnebanken wanneer je na de behandeling last hebt van blauwe plekjes.

Blauwe plekjes na de filler behandeling?

Het gebied rondom de mond bevat zeer veel bloedvaatjes. Tijdens de filler behandeling van de rokerslijntjes worden heel veel kleine prikjes gezet omdat elk rokerslijntje individueel telkens met kleine druppels filler worden opgevuld. Om de kans op blauwe plekjes te verminderen, volgen een aantal tips:

Voor de behandeling:

  • Start vijf dagen voor de behandeling met de inname van Arnica tabletten of druppels.
  • Stop één week van tevoren met voedingssupplementen/vitamines zoals Vitamine C, E, Magnesium, Zink, Ginko Biloba, Omega/Visolie, St. Janskruid en Kurkuma.
  • Drink 48 uur voor de behandelingen geen alcohol
  • Eet geen knoflook 48 uur voor de behandeling
  • Neem (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals Aspirine of NSAID’s als Ibuprofen, Naproxen of diclofenac
Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK