Tijdelijke fillers

Mooie volle lippen met lipfillers

Het volume en de vorm van je lippen zijn erg bepalend voor de uitstraling van je gezicht. Mooie volle lippen ogen vrouwelijk en sensueel. Smalle lippen geven je dan weer een strenger uiterlijk. Niet iedereen wordt met volle lippen geboren. En ook wanneer je ouder wordt, kunnen je lippen versmallen. In dat geval neemt het aanwezige vet en de aanmaak van collageen af. Je kaken worden kleiner en je tanden geven minder ondersteuning waardoor de lippen lichtjes naar binnen kantelen. Maar ook door het dragen van een beugel of door de consumptie van tabak en alcohol kan je smallere lippen krijgen.

Wanneer je niet gezegend bent met volle lippen, brengt een behandeling met tijdelijke fillers de oplossing. Tijdens deze behandeling houden we rekening met de anatomie van je gezicht. Met lipfillers op basis van hyaluronzuur herstellen we de proportie en het volumeverlies van de boven- en onderlip. Het is daarbij ons doel is om je mooie volle lippen te geven die passen bij de rest van je gezicht. Lipfillers zijn overigens ook een goede manier om de symmetrie van de lippen te verbeteren. Bespreek de opties met dr. Ann Ponet en maak nu een afspraak.

Doen lipfillers pijn?

De huid van de lippen is erg gevoelig. Daarom plaatsen we een tandartsverdoving met twee prikjes langs de neus en prikjes aan de binnenkant van de bovenlip en onderlip. Ook zitten er in onze lipfillers kleine hoeveelheden lidocaïne om je lichtjes te verdoven. Met een zeer dunne canule wordt de lipfiller in de lip en liprand geïnjecteerd. De ronde punt van de canule zorgt ervoor dat de kans op blauwe plekken minimaal wordt. Een behandeling met lipfillers is dus relatief pijnloos.

Na de behandeling

Na de behandeling krijgen al onze patiënten advies en nazorg op maat. Meteen na de injectie is het normaal dat je lip een beetje opzwelt. Deze zwelling is tijdelijk en meestal na een uurtje weer verdwenen. Lipfillers hebben weinig impact op je dagdagelijkse activiteiten, en deze mag je dus meteen weer hervatten.

Om infecties te voorkomen raden we het dragen van make-up, lippenstift of lipgloss af na de behandeling. Let er bovendien op dat je niet op je lippen bijt, zolang ze nog verdoofd zijn. Ook niet om te voelen of het gevoel al terugkomt.

In de eerste dagen na de behandeling kan je het best geen warme dranken drinken en ook niet roken. Bezoek geen sauna en vermijd intensieve sporten. Ga niet naar de tandarts of kaakchirurg, want dan wordt er te veel aan de lip getrokken en is er ook een verhoogd risico op infectie. Blijf uit de zon en vermijd zonnebanken wanneer je na de behandeling last hebt van blauwe plekjes.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK