Tijdelijke fillers

Behandeling voor rimpels op de wangen

De rimpels op de wangen worden veroorzaakt doordat het volume van de vetkussentjes afneemt en de productie van elastine en collageen vermindert waardoor de huid verslapt tijdens het ouder worden. Ook jonge mensen kunnen last krijgen van lijnen op de wangen wanneer het gelaat bijvoorbeeld een zeer actieve mimiek heeft. Omdat de jonge huid nog stevig is, zullen ze in dit geval ook weer verdwijnen wanneer het gezicht in rust is. Personen met een voller gezicht ontwikkelen minder snel rimpels in het gelaat omdat er voldoende onderhuids vetweefsel aanwezig is. Het vetweefsel zakt met ouder worden echter wel richting de kaaklijn waardoor deze personen sneller last krijgen van hamsterwangen en kwabjes.

Behandeling met tijdelijke fillers

Wanneer je dertig bent, zijn beginnende rimpels op de wangen goed te behandelen met een skinbooster of mesotherapie. Op deze leeftijd is het onderhuidse vetweefsel nog intact waardoor het gezicht voldoende steun heeft. Blijven de rimpels op je wangen aanwezig, ook wanneer je gezicht in rust is? Dan is een behandeling met tijdelijke fillers van hyaluronzuur of calciumhydroxylapatiet aangeraden. In eerste instantie gaan deze fillers helpen om de basis en de balans van je gezicht te herstellen, pas daarna kunnen we de overgebleven rimpels op de wangen verder opvullen.

Hoe voorkom je rimpels op de wangen?

Uit onderzoek is gebleken dat overmatige blootstelling aan uv-straling de afname van collageen en elastine in de hand werkt. Een overvloed aan zon veroorzaakt ook een DNA-beschadiging die een versnelde huidveroudering en huidverslapping teweeg brengt. Rimpels door huidverslapping of elastose zijn aanzienlijk moeilijker te behandelen. Daarom raden we aan om je huid steeds goed te beschermen wanneer je in de zon gaat.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK