Tijdelijke fillers

Het opvullen van de traangoot

Het opvullen van de traangoot

Volumeverlies aan de traangoot is een belangrijke boosdoener wanneer het over donkere kringen en wallen onder de ogen gaat. Het volumeverlies zorgt namelijk voor extra harde schaduwen en versterkt de zichtbaarheid van wallen. Dit volumeverlies kunnen we verhelpen door een behandeling met tijdelijke fillers toe te passen. Het resultaat is direct zichtbaar waardoor je er snel weer stralend en uitgerust uitziet.

Met een dunne canule, een lang dun naaldje met onscherp en rond uiteinde, wordt een zachte filler in de traangoot geïnjecteerd. De ronde punt van de canule zorgt ervoor dat de kans op blauwe plekken minimaal is. Ook zitten er in deze zachte filler kleine hoeveelheden lidocaïne om je lichtjes te verdoven. Een filler behandeling van de traangoot is dus relatief pijnloos.

Een filler behandeling van de traangoot wordt altijd in twee sessies uitgevoerd. Tijdens de eerste sessie wordt de juiste hoeveelheid filler geïnjecteerd die de traangoot opvult maar overvulling en complicaties zoals oedeem vermijdt. Na twee weken volgt er een evaluatie met zo nodig een touch-up van de filler behandeling. Door de behandeling in twee stappen uit te voeren kan de filler goed in de huid integreren en er zich vasthechten aan de collageen- en elastinevezels zonder overmatige zwelling.

Waardoor wordt volumeverlies aan de traangoot veroorzaakt?

Een aantal oorzaken van volumeverlies in de traangoot zijn:

  • Leeftijd, de huid onder ogen wordt dunner als je ouder wordt. De bloedvaatjes worden meer zichtbaar waardoor je donkere kringen extra benadrukt worden door de blauwe doorschemering.
  • Stress en vermoeidheid kunnen je huid een bleke teint geven waardoor je donkere kringen beter zichtbaar worden.
  • Hyperpigmentatie onder de ogen, lijkt op donkere kringen waardoor je er al gauw vermoeid uitziet.
  • Huidelastose of huidverslapping leidt tot het verschuiven van onderhuidse vetkussentjes. Vetkussentjes puilen meer naar buiten of glijden onder in vloed van de zwaartekracht naar beneden. Er ontstaat een groeve, de traangoot, waarbij de onderhuidse structuren zoals bot, spier en ligament zichtbaar worden en een doffe reflectie geven.
Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK