Huid & haar

PRP voor het haar

Wat is PRP voor het haar?

Wanneer je haardos steeds dunner wordt, is dat natuurlijk een zeer vervelend probleem. Haaruitval is zeer complex, waarvoor er niet altijd een oorzaak of een doeltreffende behandeling wordt gevonden. Zeer recent zijn behandelingen met PRP, lichaamseigen bloedplaatjesrijk plasma, effectief gebleken bij haaruitval. Je bloedplasma bevat namelijk verschillende groeifactoren die het herstel van de haarzakjes stimuleren. Door een PRP-behandeling neemt de bloedtoevoer rond het haarzakje toe en wordt de groei van haarfollikelcellen gestimuleerd. PRP voor het haar werkt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Hoe gaat de behandeling met PRP in zijn werk?

Ons bloed bestaat voor 55% uit een waterig gedeelte (Plasma) en  voor 45% uit bloedcellen. De bloedcellen zijn onder te verdelen in hoofdzakelijk rode bloedcellen (erythrocyten), aangevuld met witte bloedcellen (leucocyten) en bloedplaatjes (thrombocyten). De bloedplaatjes zijn vooral bekend voor hun functie in de bloedstolling na een verwonding, maar ze bevatten ook een grote hoeveelheid proteïnen (groeifactoren) die een belangrijke rol spelen in de genezing van weefsels. In de waterige substantie (plasma) vind je onder meer koolhydraten, vitaminen, mineralen, vetten, hormonen en meer dan honderd verschillende eiwitten terug. PRP is plasma met een rijke concentratie bloedplaatjes (en groeifactoren). Dit wordt verkregen via een centrifuge proces.

Tijdens een PRP-behandeling nemen we een klein beetje bloed af van de patiënt. We scheiden het bloedplasma van de rest van het bloed met behulp van centrifugatie. Hierna injecteren we het bloedplaatjesrijk plasma op verschillende plaatsen in de hoofdhuid. Een éénmalige behandeling is echter niet doeltreffend genoeg. Daarom stellen we een behandelingsschema van vier beurten op met een tussenperiode van 6 à 8 weken. De eerste resultaten zullen na een drietal maanden zichtbaar zijn. Om het effect van de behandeling te behouden, wordt er een onderhoudsbehandeling om de zes maanden aanbevolen.

Een PRP-behandeling wordt vaak gekozen door patiënten die een voorkeur hebben om met lichaamseigen producten behandeld te worden. Omdat het een lichaamseigen stof is, zijn complicaties vrij zeldzaam.
In theorie kunnen volgende complicaties voorkomen: een lokale allergische reactie, infectie of bloedinguitstorting.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK