Huid & haar

Chemische peeling voor de huid

Wat is een chemische peeling?

Heb je last van overmatige pigmentatie, acnelittekens, een vette of doffe huid? Dan kan je zeker en vast eens een chemische peeling overwegen. Tijdens een chemische peeling maken we de oude huidcellen los met de hulp van melkzuur, fruitzuur,glycolzuren, trichloorazijnzuur en phenol. De huid hernieuwt zich waardoor het gelaat weer gladder en egaler wordt. Grove poriën worden kleiner, de huiddoorbloeding verbetert en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Er is een verminderde opstapeling van huidpigment en pigmentvlekken worden iets minder zichtbaar.

Er bestaan verschillende soorten chemische peelings. Oppervlakkige peelings worden eerder ingezet om dofheid, dehydratatie, ondiepe acnelittekens en fijne lijntjes aan te pakken. Afhankelijk van het gewenste resultaat kan een oppervlakkige peeling enkele keren na elkaar worden uitgevoerd. Intensievere peelings worden toegepast om de huid die sterk door de zon beschadigd is, te vernieuwen. Ook diepere rimpels, groeven of een verslapte huid worden hersteld met deze intensievere peeling. Zowel na een oppervlakkige als na een intensieve peeling wandel je toonbaar naar buiten.

De chemische peelings zijn veilig en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De behandeling wordt steeds op de noden van jouw huid afgestemd. Hiervoor worden er verschillende gestandaardiseerde concentraties gebruikt.

Wanneer is een chemische peeling iets voor jou?
  • Heb je last van een droge, doffe of vale huid?
  • Heeft je huid door de jaren heen heel wat schade van de zon opgelopen?
  • Heb je last van acne of acnelittekens?
  • Zijn er pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of zwangerschapsmasker aanwezig in je gelaat?
  • Wil je fijne lijntjes of rimpeltjes aanpakken?

Dan kom je in aanmerking voor een chemische peeling!

Hoe werkt een oppervlakkige chemische peeling?

Tijdens het eerste consult wordt er nagegaan aan de hand van je wensen en afhankelijk van de conditie van je huid of een oppervlakkige peeling een geschikte behandeling is voor jou. Vier weken voor de behandeling moet je thuis aan de slag met huidverzorgende producten die je huid voorbereiden op de peeling.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gereinigd. Daarna wordt de peeling zorgvuldig aangebracht. De peeling kan lichtjes branderig aanvoelen maar over het algemeen ervaar je weinig tot geen onaangenaamheden. Na drie minuten wordt de peeling geneutraliseerd met een crème of spray. Daarna wordt de behandeling afgerond met lichttherapie die ervoor zorgt dat je huid zich sneller herstelt. Na deze oppervlakkige peeling ben je meteen toonbaar voor de buitenwereld en kan je je dagelijkse activiteiten simpelweg hervatten. Afhankelijk van het gewenste resultaat zijn er tot vier behandelingen mogelijk, met de nodige tussenpoos. Let er op dat je je huid na de behandeling extra goed beschermt tegen de zon met een crème met SPF 50. In de eerste twee dagen na de peeling kan er lichte schilfering ontstaan. Het is aangeraden om de eerste 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken.

Hoe werkt een intensieve of TCA-peeling?

Tijdens een TCA-peeling wordt er trichloorazijnzuur gebruikt om de oude huidcellen te verwijderen. Het zuur zorgt ervoor dat er een dun laagje van de opperhuid loskomt zodat oneffenheden en littekentjes verdwijnen. De huid vernieuwt zich waardoor de structuur en huidteint beter worden. Enkele dagen na de TCA-peeling kan er vervelling optreden. Dit duurt echter maximaal 7 dagen, na een week zijn de oude huidcellen volledig vervangen.

De behandeling met TCA duurt ongeveer een halfuurtje. Voor de peeling wordt de huid grondig gereinigd. Wanneer de peeling wordt aangebracht kan er een prikkelende sensatie ontstaan. Na de peeling wordt de huid nabehandeld met verzorgende producten.

Een peeling met TCA heeft een langere hersteltijd dan een oppervlakkige peeling. In ruil krijg je er ook een duurzamer en optimaler resultaat voor terug. Reken op ongeveer 7 dagen hersteltijd. Eens je huid helemaal hersteld is, geniet je van een egaal en fris resultaat.

Vier weken na de behandeling wordt het resultaat uitvoerig besproken. De TCA-peeling kan in kuurvorm worden toegepast waarbij je twee tot drie opeenvolgende behandelingen ondergaat.

Het is geadviseerd om de TCA-peeling één keer per jaar te herhalen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een intensieve TCA peeling?
  • Bij donkere huidtypes is er een groot risico dat de TCA-peeling tot het ontstaan van kleurverschillen in de huid leidt. Daarom komen alleen lichte tot licht getinte huiden in aanmerking.
  • Wanneer je huidproblemen zoals kleine littekentjes, grove poriën of pigmentvlekjes wil aanpakken kan een TCA-peeling de oplossing bieden.
  • Een TCA-peeling kan je preventief laten uitvoeren voor het behouden van een gezonde en egale huid.
Wanneer kom je niet in aanmerking voor een peeling?
  • Wanneer je lijdt aan een actieve herpes infectie (koortslip)
  • Wanneer je recent een operatie in het gelaat hebt gehad
  • Wanneer je bestraling ondergaat
  • Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Wanneer je recent zonneschade hebt opgelopen in het gelaat
  • Wanneer je last hebt van eczeem
Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK