Tijdelijke spierontspanners

Pak je fronslijn efficiënt aan

Wat is een fronsrimpel?

Een fronsrimpel is het lijntje dat verschijnt tussen je wenkbrauwen wanneer je boos kijkt of wanneer je je concentreert. Wanneer de fronsspieren aanspannen, plooit de huid die boven die spieren ligt en na verloop van tijd ontstaat er een lijntje. Met ouder worden, kan het zijn dat dit lijntje niet meer wegtrekt. Hierdoor wordt je uitdrukking strenger. Het lijkt of je constant onvriendelijk of boos kijkt. Als je spieren tussen de wenkbrauwen onder voortdurende spanning staan, trekken je wenkbrauwen naar beneden. Lage wenkbrauwen laten je er dan weer vermoeid uitzien.

Kan je een fronsrimpel vermijden?

Sommige personen hebben meer aanleg om een fronsrimpel te krijgen dan anderen. Dat ligt aan de botstructuur van je schedel, de mate van je gelaatsexpressie en de kracht van je mimiekspieren. Wanneer je aanleg hebt voor vroegtijdige rimpelvorming kan je jezelf het fronsen afleren. Kijk in de spiegel, ontspan de fronsspieren en onthoud deze ruststand. Ontspan deze spieren bewust zo veel mogelijk. Bij personen tussen de 20 en 25 jaar kan een behandeling met een minidosis tijdelijke spierontspanners al voldoende zijn om de fronsrimpel te vervagen. Bij personen met een diepe fronsrimpel is deze lichtere behandeling niet effectief genoeg. Dan is er een behandeling met een volledige dosis tijdelijke spierontspanners nodig voor een optimaal resultaat.

Je fronsrimpel behandelen met tijdelijke spierontspanners

Met tijdelijke spierontspanners brengt dr. Ann Ponet de spieren tussen je wenkbrauwen tot rust. Omdat de huid van je voorhoofd tussen je wenkbrauwen zo goed als vastzit op de spieren, zal de huid vanzelf mee ontspannen. Ongeveer drie maanden na de behandeling komt de normale spieractiviteit weer op gang en kan je weer fronsen.

Hoe lang blijven tijdelijke spierontspanners werken?

Tijdelijke spierontspanners blijven standaard drie maanden actief. Daarna zal het lichaam de verbinding tussen de zenuw en de spier herstellen waardoor de spieractiviteit langzaam wordt hervat. Afhankelijk van hoe sterk de spier is, kan het hele proces tot zes maanden duren. We raden je aan om de eerste drie behandelingen om de drie maanden te laten doen. Op die manier worden de spieren minder sterk waardoor je de behandeling na deze periode minder vaak hoeft te herhalen.

Je fronsrimpel behandelen met fillers

Naast tijdelijke spierontspanners, kan het zijn dat we ook fillers moeten gebruiken om een diepe groeve nog meer te verzachten. Bij een diepe fronsrimpel is het onderhuidse steunweefsel verplaatst door het veelvuldig samentrekken van de spier en ontstaat er een diepe kerf. Hierdoor kan er zelfs wanneer de spier zich ontspant een soort littekentje zichtbaar blijven. Na de behandeling met tijdelijke spierontspanners kan dit litteken weggewerkt worden met de hulp van fillers.

Je fronsrimpel en hoofdpijn behandelen

Wanneer de fronsspieren onbewust continu aangespannen worden, kan dit leiden tot spanningshoofdpijn. Een behandeling met tijdelijke spierontspanners kan voor verlichting zorgen. Lees meer over tijdelijke spierontspanners en migraine.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK