Behandelingen per leeftijd

Zestigplussers

Ook na je zestigste kan je een actief en gezond leven leiden. Helaas kan het verouderingsproces van de huid je er minder vitaal laten uitzien. Wanneer je gelaat niet meer weerspiegelt hoe jij je vanbinnen voelt, kunnen we je daar bij helpen. Je moet er wel rekening mee houden dat het na je zestigste weinig zin heeft om plaatselijke rimpels aan te pakken. In veel gevallen is het namelijk zo dat wanneer je op deze leeftijd een rimpel met een spierontspanner wegwerkt, ze op een andere plek weer terugkomen. Dit komt omdat de spieren in je gezicht de ontspannen spier overcompenseren. Daarom is het beter om op de gehele uitstraling van je gelaat te werken. Een frisse en jeugdige uitstraling wordt bepaald door deze drie essentiële elementen: de oogopslag, de positie van de mondhoeken en de huidkwaliteit.

Oogopslag

De oogopslag wordt bepaald door de positie van je wenkbrauwen. Heb je laaghangende, fronsende wenkbrauwen, dan krijgt je gelaat al snel een boze of onvriendelijke uitdrukking. Dit is het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces en hier kan je zelf niets aan doen. Laaghangende wenkbrauwen worden namelijk veroorzaakt doordat de vetkussentjes in je voorhoofd langzaam slinken. Omdat de vetkussentjes verdwijnen, wordt het voorhoofd steeds vlakker en raken de spieren rondom de wenkbrauwen overtraind. Dit heeft laaghangende en gefronste wenkbrauwen tot gevolg.

Met de hulp van tijdelijke spierontspanners kunnen we je boze blik en laaghangende wenkbrauwen verhelpen. Een injectie laat de kringspieren rondom de ogen en de wenkbrauwen ontspannen. Hierdoor worden de wenkbrauwen gelift, is de fronsrimpel minder aanwezig en krijg jij een vriendelijkere uitstraling. Verder kunnen we ook kleine hoeveelheden filler gebruiken om de zijkanten van de wenkbrauwen te liften en je je oorspronkelijke, jeugdige gezichtscontouren terug te geven.

Verbeter je huidkwaliteit bij schade door de zon

De huid van zestigplussers kan veel schade oplopen door de zon. Die schade kan rimpelvorming in de handwerken en een onderhuidse atrofie teweeg brengen. Het DNA wordt beschadigd en dit leidt tot een soort van gelooide huid met rimpels die bijna onmogelijk te herstellen zijn. Ook pigmentvlekken met een bruine ondertoon zijn vaak te wijten aan schade door uv-stralen. Om verdere huidschade te voorkomen, adviseren we je om elke dag een crème met SPF 50+ te gebruiken. We raden je ook sterk aan om uit de zon te blijven tussen 12u00 en 16u00. En om je huid dagelijks te verzorgen met een voedende crème.

Huidverzorging voor zestigplussers

Gebruik SPF 50+ :

Bescherm je huid altijd en overal tegen de zon met een crème met SPF 50+.

Voedende gezichtscrème:

Gebruik ’s morgens en ’s avonds een rijke gezichtscrème die fijn aanvoelt op de huid. Welke crème je gebruikt, maakt in principe niet uit. Het gaat erom dat je huid gehydrateerd wordt en een extra beschermlaagje krijgt. Crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur en liposomen complexen beloven soms fantastische resultaten. Deze crèmes zijn goed maar weet dat deze ingrediënten in crème-vorm vaak onvoldoende in de huid doordringen om zichtbare resultaten te boeken.

Vitamine A-zuur:

In de winter kan vitamine A-zuur een middeltje zijn om je huid wat extra verzorging te bieden. Vitamine A-zuur wordt gebruikt als een peeling die onzuiverheden en oude huidcellen opruimt en de groei van nieuwe cellen stimuleert. Crèmes met vitamine A-zuur verminderen je rimpels en geven je een frissere teint. Vitamine A-zuur is een sterke stof waarvan de dosering aangepast moet worden aan jouw huidtype om mogelijke bijwerkingen te vermijden. Crèmes met deze stof zijn dus alleen maar op voorschrift te verkrijgen.

Behandelingen voor de huid van zestigplussers:

Ontdek meer over onze verschillende peelings.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK