Tijdelijke fillers voor een jeugdigere uitstraling

Fillers zijn de oplossing om volume- en contourverlies te verbeteren of te corrigeren. Om contouren te verstrakken en rimpels of volumeverlies te herstellen of te verzachten, gebruiken we bij Derma Crea twee soorten fillers.

Eén tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur en één op basis van calciumhydroxylapatiet. Die laatste is een tijdelijke filler die de aanmaak van collageen in de huid stimuleert.

Maak een afspraak
Maak een keuze

Onze behandelingen

Een behandeling met tijdelijke fillers duurt ongeveer tussen de 30 en 45 minuten. Deze tijd is afhankelijk van de grootte van de te behandelende zones. Met een ultradunne canule, een naaldje met een ronde punt, injecteren we de stof in de huid. Maar maak je geen zorgen, in de filler zit verdoving waardoor deze ingreep relatief pijnloos is.

Een behandeling met tijdelijke fillers wordt gezien als een duurzame ingreep. Afhankelijk van de filler en de behandelingszone of injectieplek, blijft het resultaat tot één jaar behouden. Daarna nemen de volumegevende effecten langzaam af. Deze duurtijd is echter verschillend van persoon tot persoon..

Natuurlijke stof

Tijdelijke fillers met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die het lichaam aanmaakt om de soepelheid en veerkrachtigheid van de huid te bewaren. Een tijdelijke filler met hyaluronzuur kan worden gebruikt om de huid te verstevigen, een vermoeide uitstraling te verbeteren, contouren te verstrakken en om uitgesproken lijnen te verzachten.

Omdat hyaluronzuur van nature in het lichaam voorkomt, is de kans zeer klein op een allergische reactie bij dit soort filler. Het lichaam herkent het hyaluronzuur en breekt deze tijdelijke filler af op een natuurlijke wijze. Bovendien helpen behandelingen met hyaluronzuur om het natuurlijke verouderingsproces van je gelaat af te remmen.

Een echte win-win!

Volume herstel

Tijdelijke fillers met calciumhydroxylapatiet

Om je jeugdigheid terug te krijgen, is het belangrijk om het verloren volume te herstellen. Tijdelijke fillers met calciumhydroxylapatiet vullen je rimpels op en stimuleren de aanmaak van collageen waardoor je huid weer steviger wordt. Deze afbreekbare fillers blijven de aanmaak van collageen stimuleren, ook wanneer de gelmatrix volledig is opgelost.

Het volumeherstellende effect is reeds vlak na de behandeling zichtbaar, toch kan het tot enkele maanden duren vooraleer je geniet van een optimaal resultaat. Omdat het volume wordt hersteld op de juiste plaatsen, kan deze tijdelijke filler bovendien ook gebruikt worden voor onze liquid facelift.

LEES MEER
Klinisch getest

Onze afbreekbare of tijdelijke fillers zijn zeer veilig

De tijdelijke fillers die we bij Derma Crea gebruiken, zijn zeer veilig. We gebruiken uitsluitend producten die klinisch getest zijn voor cosmetische doeleinden en waarvan de veiligheid op lange termijn is bewezen. Bovendien worden zowel onze tijdelijke fillers met hyaluronzuur als met calciumhydroxyapatiet door het lichaam op een natuurlijke wijze afgebroken. In het geval van oneffenheden kunnen we een tijdelijke filler van hyaluronzuur eenvoudigweg oplossen met een hyaluronidase.

Let op met permanente fillers! Permanente fillers worden gemaakt van stoffen die niet van nature door het lichaam worden afgebroken. Deze zijn bij wet verboden omdat ze veel grotere risico’s met zich meebrengen zoals chronische inflammatie, zwelling en bobbelvorming onder de huid.

Tips

Waar moet je op letten?

Zwellingen, gevoeligheid of plaatselijke roodheid ter plekke van de injectieplek zijn de meest voorkomende bijwerkingen van een tijdelijke filler maar dat verdwijnt vrij snel. Er is een kleine kans op blauwe plekken, maar die kan je met de volgende tips vermijden.

  • Start vijf dagen voor de behandeling met de inname van Arnica tabletten of druppels.
  • Stop één week van tevoren met voedingssupplementen/vitamines zoals Vitamine C, E, Magnesium, Zink, Ginko Biloba, Omega/Visolie, St. Janskruid en Kurkuma.
  • Drink 48 uur voor de behandelingen geen alcohol.
  • Eet geen knoflook 48 uur voor de behandeling.
  • Neem (indien mogelijk) geen bloedverdunnende medicijnen zoals aspirine of NSAID’s zoals ibuprofen, naproxen of diclofenac.
  • Raak in de eerste uren na de injecties het gelaat niet aan en vermijd ook het gebruik van make-up.
  • Ga niet intensief sporten tot 14 dagen na je behandeling.
  • Tot 14 dagen na de behandeling is het afgeraden om onder de zonnebank of in de sauna te gaan. Ook behandelingen bij de schoonheidsspecialist zijn uit den boze.
  • Vermijd zonlicht in tijdens de eerste twee weken na de injecties.
  • Gebruik in de eerste paar weken een zonne- of dagcrème met SPF 50.

Wanneer je kiest voor een behandeling met tijdelijke fillers is het belangrijk dat je roken en zonnebaden vermijdt. Roken en zonnebaden werken de huidveroudering en huidverslapping in de hand en hebben een negatief effect op het resultaat van de behandeling.

Het verschil

Fillers of tijdelijke spierontspanners?

Om een ideaal resultaat te verkrijgen, worden tijdelijke spierontspanners en fillers vaak in hetzelfde behandelplan geïntegreerd. Door de spieren in het gezicht eerst tot rust te brengen met een tijdelijke spierontspanner om vervolgens het volumeverlies en de rimpel te behandelen met een tijdelijke filler, bereiken we een optimaal resultaat.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK