Behandelingen per leeftijd

Tussen 20 en 30 jaar

Wanneer je een twintiger bent, is je huid vaak nog glad en stralend. Natuurlijk kan je last krijgen van wallen of een droge en geïrriteerde huid na een lange nacht studeren of uitgaan. Maar deze kwaaltjes zijn eenvoudigweg op te lossen met een goede nachtrust, het drinken van voldoende water en het aannemen van gezonde eetgewoontes. Onder de twintigers behandelen we (beginnende) kraaienpootjes en een droge huid het vaakst. Maar ook onze cosmetische behandeling met lipfillers is zeer populair bij twintigers, want wie droomt er nu niet van sensuele en volle lippen?

Kraaienpootjes

Helaas is het niet uitzonderlijk dat twintigers last krijgen van (beginnende) kraaienpootjes. Deze fijne lijntjes rond de ogen ontstaan op deze leeftijd meestal niet door veroudering maar door genetische factoren. De huid rond je ogen is wat dunner dan de rest van je gezicht. Omdat er minder onderhuids vet aanwezig is en omdat oogspieren sterk zijn, kunnen kraaienpootjes optreden. Ook wanneer je geen uitgesproken jukbeenderen hebt, kan je sneller last krijgen van kraaienpootjes. In dat geval krijgt de huid onvoldoende steun door de vorm van het bot, wat leidt tot deze kleine rimpeltjes.

Als twintiger kan je kraaienpootjes zelf behandelen met een voedende crème. Als je de huid vochtig en soepel houdt, zal deze minder snel de neiging hebben om te rimpelen. Blijven je kraaienpootjes echter ook zichtbaar wanneer je niet lacht? Dan kan je de stap zetten naar een behandeling met tijdelijke spierontspanners. Afhankelijk van je huidconditie, de elasticiteit en de diepte van de rimpels, kan je ook al geholpen zijn met een minidosis van de normale behandeling met tijdelijke spierontspanners. De beginnende rimpels worden dan met een kleine hoeveelheid Botulinetoxine A behandeld, dat een licht ontspannend effect geeft. Je mimiek wordt niet aangetast maar de spier kan rusten waardoor de rimpels ook niet dieper worden.

Let wel op: wanneer je vocht vasthoudt onder de ogen dan moet er zeer voorzichtig omgesprongen worden met de tijdelijke spierontspanners. En kan je zelfs het advies krijgen om je kraaienpootjes niet op deze wijze te laten behandelen. Tijdelijke spierontspanners brengen je oogspier tot rust en dat kan het wegpompen van vocht verstoren waardoor je grotere wallen krijgt. Laat je daarom altijd eerst door ons adviseren voordat je een behandeling vastlegt.

Droge huid

Een droge huid kan het resultaat zijn van te veel blootstelling aan uv-straling of dehydratatie. Droge huid voelt niet prettig en geeft je gelaat een onverzorgde uitstraling. Bovendien ontstaan er op een droge huid sneller rimpels. Gelukkig kan je dit probleem zelf aanpakken dankzij de volgende tips:

  • Gebruik altijd een zonnecrème met factor 50 wanneer je in de zon komt.
  • Drink minstens 1,5 liter water per dag
  • Gebruik een hydraterende dagcrème en een voedende (vettige) nachtcrème.

Werken deze tips niet? Dan nodigen we je graag uit voor een consultatie. Samen vinden we de oplossing om jouw droge huid aan te pakken. Dit kan specifiek door een intensieve huidverzorging met extra vitamine C, een behandeling met hyaluronzuur of een chemische peeling om de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren.

Lipfillers

Je lippen zijn een belangrijke eyecatcher in het aangezicht. Wil je een sensuelere uitstraling? Dan kunnen vollere lippen daar het antwoord op zijn. Bij Derma Crea kan je terecht voor een zeer veilige behandeling met lipfillers. We maken je lippen voller met tijdelijke fillers op basis van de natuurlijke stof hyaluronzuur en gebruiken een canule. Hierdoor is de kans op risico’s minimaal.

Lees meer over lipfillers.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK