Behandelingen per leeftijd

Tussen 50 en 60 jaar

Wanneer je de 50 bent gepasseerd, ben je heus nog jong en energiek. En dat wil je natuurlijk ook uitstralen. Door het ouder worden kunnen de vetkussentjes in je gezicht echter naar beneden zakken waardoor je aan volume verliest en er een vermoeide of verouderde uitstraling op na houdt. De neus-lippenplooi is prominenter aanwezig, je krijgt last van marionetlijnen rond de mond en kin, rimpels rond de ogen of op de wangen worden duidelijk zichtbaar. De meest voorkomende problemen bij vijftigers zijn afhangende mondhoeken, uitgezakte wangen en afhangende oogleden of wenkbrauwen.

Marionetlijnen of afhangende mondhoeken

Afhangende mondhoeken geven je een ontevreden uitstraling. Bovendien ga je ze (onbewust) compenseren door ze telkens weer op te trekken. Op deze manier werkt je een overtraining van de mondspieren in de hand; wat vervolgens tot verder afhangende mondhoeken leidt. Volgende drie factoren werken marionetlijnen in de hand:

  • De kaken die krimpen waardoor de kaaklijn haar fundering verliest.
  • De vetkussentjes in het gezicht verzakken richting de hals waardoor de kaaklijn zijn strakke contouren verliest.
  • Een overtraining van de mondhoekspieren.

Gelukkig kunnen we marionetlijnen behandelen in verschillende stappen. De eerste stap bestaat eruit om de overtrainde spieren van de mondhoeken te relaxeren met tijdelijke spierontspanners. Daarna maken we de contouren van de kaak weer strakker door ze te herstellen met tijdelijke fillers.

Lees meer over onze behandeling voor afhangende mondhoeken.

Verbeter je huidkwaliteit bij schade door de zon

Door veelvoudige blootstelling aan de zon kan de huid van vijftigers redelijk wat schade oplopen. Die schade kan de rimpelvorming versterken en een onderhuidse atrofie teweeg brengen waardoor je een soort van gelooide huid krijgt. Het DNA is tot in de huid beschadigd waardoor deze rimpels bijna onmogelijk te herstellen zijn. Ook pigmentvlekken met een bruine ondertoon zijn vaak te wijten aan schade door uv-stralen. Om verdere huidschade te voorkomen , adviseren we je om elke dag een crème met SPF 50+ te gebruiken. We raden je ook sterk aan om uit de zon te blijven tussen 12u00 en 16u00. En om je huid dagelijks te verzorgen met een voedende crème.

Huidverzorging voor vijftigers

Voedende gezichtscrème:

Gebruik ’s morgens en ’s avonds een rijke gezichtscrème die fijn aanvoelt op de huid. Welke crème je gebruikt, maakt in principe niet uit. Het gaat erom dat je huid gehydrateerd wordt en een extra beschermlaagje krijgt. Crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur en liposomen complexen beloven soms fantastische resultaten. Deze crèmes zijn goed maar weet dat deze ingrediënten in crème-vorm vaak onvoldoende in de huid doordringen om zichtbare resultaten te boeken.

Vitamine A-zuur:

In de winter kan vitamine A-zuur een middeltje zijn om je huid wat extra verzorging te bieden. Vitamine A-zuur wordt gebruikt als een peeling die onzuiverheden en oude huidcellen opruimt en de groei van nieuwe cellen stimuleert. Crèmes met vitamine A-zuur verminderen je rimpels en geven je een frissere teint. Vitamine A-zuur is een sterke stof waarvan de dosering aangepast moet worden aan jouw huidtype om mogelijke bijwerkingen te vermijden. Crèmes met deze stof zijn dus alleen maar op voorschrift te verkrijgen.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK