Huid & haar

PRP voor de huid

Wat is PRP?

PRP (Platelet Rich Plasma) is een bloedplaatjesrijk plasma. Behandelingen met lichaamseigen PRP zijn relatief nieuw binnen de esthetische geneeskunde maar beloven doeltreffende resultaten. Het bloedplasma bevat namelijk stoffen, beter bekend als groeifactoren, die de aanmaak van collageen en hyaluronzuur stimuleren. Door lichaamseigen plasma met een rijke concentratie aan bloedplaatjes te gebruiken, kunnen we de huidkwaliteit verbeteren en fijne lijntjes doen vervagen. Het resultaat is dat je huid een stuk gezonder en frisser oogt. Een behandeling met PRP wordt ook wel eens de “vampire facelift” genoemd.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Ons bloed bestaat voor 55% uit een waterig gedeelte (Plasma) en  voor 45% uit bloedcellen. De bloedcellen zijn onder te verdelen in hoofdzakelijk rode bloedcellen (erythrocyten), aangevuld met witte bloedcellen (leucocyten) en bloedplaatjes (thrombocyten). De bloedplaatjes zijn vooral bekend voor hun functie in de bloedstolling na een verwonding, maar ze bevatten ook een grote hoeveelheid proteïnen (groeifactoren) die een belangrijke rol spelen in de genezing van weefsels. In de waterige substantie (plasma) vind je onder meer koolhydraten, vitaminen, mineralen, vetten, hormonen en meer dan honderd verschillende eiwitten terug.

PRP is plasma met een rijke concentratie bloedplaatjes (en groeifactoren). Dit wordt verkregen via een centrifuge proces. Tijdens een behandeling met PRP wordt er bij de patiënt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en gecentrifugeerd. Hierdoor scheidt het bloedplasma zich van de rest van het bloed. In het bloedplasma zit een grote hoeveelheid groeifactoren en het zijn net die groeifactoren die goed zijn voor de huid. Het bloedplasma wordt geïnjecteerd in het te behandelen gebied.

Wat kan ik na de behandeling met PRP verwachten?

Een behandeling met PRP verstevigt de huid in gelaat, de hals of decolleté. Fijne lijntjes verminderen zichtbaar maar ook ondiepe acnelittekentjes kunnen vervagen. De gehele structuur van de huid wordt verbeterd en zelfs haargroei kan hiermee worden gestimuleerd.

Na de injecties met PRP gaan de groeifactoren uit de bloedplaatjes aan het werk. Dit doen ze tussen de 4 tot 8 weken lang. Een éénmalige behandeling met PRP is echter niet doeltreffend genoeg. Daarom wordt er een behandelingsschema opgesteld waarbij we drie behandelingen toepassen met een tussenpoos van telkens 4 à 6 weken. Om het effect daarna te behouden, adviseren we om de 9 à 12 maanden een onderhoudsbehandeling.

Een PRP-behandeling wordt vaak gekozen door patiënten die een voorkeur hebben om met lichaamseigen producten behandeld te worden. Omdat het een lichaamseigen stof is, zijn complicaties vrij zeldzaam. In theorie kunnen volgende complicaties voorkomen: een lokale allergische reactie, infectie of bloedinguitstorting.

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK