0

Merz Aesthetics

Februari 2022: video-opnames voor Merz Aesthetics

Op dinsdag 15 februari 2022 vond er in de praktijk Derma Crea een video-shooting plaats, georganiseerd door de firma Merz Aesthetics, leverancier van tijdelijke fillers en botuline toxine type A; een tijdelijke spierontspanner. De filmopnames had als doel een educatieve video te produceren. Deze video gaat gebruikt worden om patiënten meer info te geven over de werking van botuline neurotoxine (BoNT) bij de behandeling van o.a. fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen.

Graag nemen we je mee achter de schermen van deze video-opname, het was een ongelooflijke toffe (ook wel een pittige) dag. Het tempo zat er goed in en het liep allemaal vlotjes als een sneltrein.

Kortom, het was een topdag, met een heel fijn team!
Dank aan 📸📹 @pixelheaven_filmmakers, @jarivisuals, @nathalie_vdesigns.be, @merz @merzaesthetics én ons mooie, lieve model Caatje (@cgroenwoud) 👍🏻 Dankjewel voor de onvergetelijke dag samen. 😘

Onze educatieve video zal onze patiënten meer info geven over:
👉 Wat is botuline toxine type A en hoe werkt het?
👉 Welke verschillen zijn er in botuline toxine type A producten?
👉 Wat gaat er vooraf aan de behandeling?
👉 Wat houdt de behandeling met botuline toxine type A in?

Benieuwd naar de video?
Klik dan hier.

Video-opnames “Bocouture™” – Merz Aesthetics

Botuline Toxine type A - Merz Aesthetics – zuiverheid producten

Er zijn verschillende soorten tijdelijke spierontspanners op de markt. Ze bevatten allemaal hetzelfde actieve ingrediënt, Botuline NeuroToxine BoNt, maar verschillen in de mate van zuiverheid. Bij langdurig en frequent gebruik van de meer conventionele tijdelijke spierontspanners, kan de behandeling minder doeltreffend worden.

Zuivere botuline toxine is vrij van complexerende proteïnen, die niet noodzakelijk zijn voor het klinische effect, waardoor er geen ‘vaccinatie effect’ optreedt en er dus geen antilichamen kunnen worden aangemaakt die de behandeling relatief ondoeltreffend kunnen maken.

Langdurig en frequent gebruik van een meer zuivere tijdelijke spierontspanner BoNT, leidt minder vaak tot resistentie.

Hoeveel en hoe vaak een tijdelijke spierontspanner? – Consult & Merz Aesthetics Scales

De aangewezen hoeveelheid van botuline toxine type A tijdens een behandeling met de tijdelijke spierontspanner en de frequentie op jaarbasis van deze behandeling komen uitgebreid aan bod tijdens het consult a.d.h.v. de Merz Aesthetics Scales.

Een consult bij Derma Crea – eerlijk en deskundig advies

Wie al eens bij Dr. Ponet een consult ontving en mocht ontdekken hoe zij te werk gaat, kan vast beamen dat ze haar tijd neemt en je zeer goed en eerlijk advies geeft. Bij Derma Crea wordt hier ontzettend veel belang aan gehecht, jij als patiënt en patiëntveiligheid staan voorop, jouw wensen en welzijn hebben prioriteit. Samen gaan we ervoor, voor die betere versie van jezelf!

Tijdens het consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld aan de hand van een spiegel en het digitale fotoboek – Merz Aesthetics Scales1 -waarin alle rimpels van het gelaat in gradaties afgebeeld staan. De dosering van de tijdelijke spierontspanner voor de behandeling van de expressielijnen en hoe vaak je deze behandeling het best herhaald, wordt uitgebreid besproken aan de hand van deze gradaties (scales)

Duidelijke communicatie – Scales (vijfpuntsschaal)

Tijdens de consulten bij Derma Crea wordt er gebruik gemaakt van de Merz Aesthetics Scales 1. Kans is groot dat je hier al mee bekend bent, moest dat niet zo zijn lijkt het ons zeer interessant je in dit onderwerp even mee te nemen.

Voordelen van de Merz Aesthetics Scales – één universele taal

De bekende Merz Aesthetics Scales zijn ontwikkeld door een team van experten vanuit verschillende vakgebieden en dienen als universele richtlijnen voor het classificeren van het verouderingsproces en het verbeteren of verduidelijken van de communicatie hieromtrent tussen arts en patiënt. Deze educatieve schaal wordt ingezet om het verouderingsproces met de patiënt te kunnen bespreken en zo een realistisch verwachtingspatroon te bespreken/schetsen. Er kan duidelijk worden aangegeven met behulp van afbeeldingen welke behandelingen welk effect kunnen geven.

Tijdelijke spierontspanner, botuline toxine type A, ter behandeling van fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen - Merz Aesthetics Scales

Expressie –of mimieklijntjes die ontstaan door het aanspannen van de spieren, zullen evolueren van géén zichtbare rimpels (graad 0) naar zeer fijne rimpels (graad 1) tot diepe rimpels (graad 4).

Fronslijnen
De fronsrimpel bevindt zich tussen de wenkbrauwen en kan na verloop van tijd door herhaaldelijk aanspannen dieper worden.

Kraaienpootjes
De kraaienpootjes zijn kleine clusters van rimpels en plooien aan de zijkant van uw ogen. Deze worden dieper na verloop van tijd doordat u uw ogen aanspant, fronst en glimlacht.

Voorhoofdslijnen
De voorhoofdslijnen zijn horizontale plooien boven de wenkbrauwen. Deze lijnen kunnen zichtbaar blijven indien de voorhoofdsspieren vaak worden aangespannen door verbaast te kijken of krachtig zijn op zichzelf.

Afhankelijk van de diepte van de lijnen wordt er tijdens het consult een persoonlijk behandelplan opgesteld om deze rimpels te behandelen met een tijdelijke spierontspanner.
Het behandelplan geeft een idee over de dosering en hoe vaak een behandeling moet herhaald worden per jaar.

Zeer fijne lijntjes (graad 1) kunnen behandeld worden met een halve zone (halve dosering) waarbij het kan volstaan om dit 1x per jaar te herhalen. Diepe lijnen (graad 4) kunnen we het best behandelen als een volledige zone en kort opvolgen in het eerste behandelingsjaar (alle 3 maanden) om meer verzachting te krijgen van de diepte van die rimpel.

Wat biedt de Merz Aesthetics Scales nog meer?

Wat biedt de Merz Aesthetics Scales voor patiënten?

  • Schept een duidelijke, visuele uitleg van het verouderingsproces.
  • Interactief middel om aandachtsgebieden gemakkelijk te identificeren met een arts.
  • Gespreksaanzet over leeftijdsgebonden veranderingen en esthetische procedures.

Wat biedt de Merz Aesthetics Scales voor artsen?

  • Gestandaardiseerde, gebruiksvriendelijke manier om dermatologische en anatomische verouderingseffecten te kwalificeren.
  • Communicatiemiddel om leeftijdsgerelateerde veranderingen te bespreken met de patiënt.

De verschillende meetzones

Met deze wetenschappelijke techniek (Merz Aesthetics Scales) beschikt men dus over een uitgebreid beoordelingssysteem op basis van een vijfpuntsschaal dat het verouderingsproces meet.

De “Scale” analyseert het bovenste, het middelste en het onderste gedeelte van het gelaat en ook de handen komen aan bod.

Bekijk de afbeelding hierlangs om te zien welke zones ermee gemeten kunnen worden.

Merz Aesthetics Scales – De verschillende meetzones

Bovenzijde gezicht
Behandeling van voorhoofdrimpels, wenkbrauwpositie, fronslijnen en kraaienpootjes en volumeherstel van ingevallen slapen.

Middengedeelte gezicht
Volumeherstel van de traangoot, de jukbeenderen, en de wangen.

Onderzijde gezicht
Behandeling van neus-lippenplooien, marionetlijnen, lipvolume van boven-en onderlip, verticale liplijntjes rimpels, afhangende mondhoeken en kaaklijn.

Nek
Volume nek in rust.

Handen
Mate van afname vetweefsel en zichtbaarheid van aderen en pezen.

Q&A Rubriek Online

Op onze website hebben we het al langer, een rubriek met veelgestelde vragen. Deze had je misschien al eens gevonden?

Wél, nu hebben we iets nieuws op onze social media. Sinds deze maand posten we ook regelmatig antwoorden op vragen van onze patiënten. Vragen waarvan wij weten dat ze door meerderen gesteld worden. Zo krijgen wij dus geregeld vragen over onze behandelingen of producten, werkwijze etc. Uiteraard zijn er altijd ook mensen die ons deze vragen niet stellen en ook hen willen we verder helpen.

Volg ons dus zeker ook op social media, dan ga je op héél wat vragen antwoorden kunnen vinden.

Heb jij een vraag die je nog niet kan terug vinden?
Stuur deze dan zeker naar ons, je krijgt meteen persoonlijk een antwoord én we nemen het op in onze rubriek.💉😃 👊

#letsgrowtogether 💪🙌🏻

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK