0

We zijn trots!

Woensdag 3 maart 2021 was een superbelangrijke dag voor dr. Ann Ponet.

Als cosmetisch/esthetisch arts werd ze volledig doorgelicht door een extern visitatie comité vanuit de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde). De visitatie vond plaats in de Velthuis Kliniek te Eindhoven – een kliniek voor cosmetische ingrepen die kwaliteit hoog in het vaandel draagt en waar dr. Ann Ponet met trots werkzaam is. De visitatie werd positief beoordeeld en dr. Ann Ponet heeft nu de profielerkenning “Cosmetisch Arts KNMG” (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst – vergelijkbaar met de Belgische Orde der Artsen).

Sinds 1 juli 2019 is in Nederland de cosmetische geneeskunde een erkend geneeskundig profiel en is de titel ‘Cosmetisch Arts KNMG’ beschermd. Hierdoor kunnen patiënten nagaan of een cosmetisch arts daadwerkelijk voor het vak opgeleid is.

 

Het is de missie van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) om patiënten te beschermen tegen niet bekwame behandelaars en om aan de aantoonbaar wél bekwame cosmetisch artsen een beschermde kwalificatie te bieden.

Enkel de cosmetisch artsen, die ook de toevoeging “KNMG” mogen gebruiken, voldoen aan het profielspecialisme cosmetische geneeskunde en zijn ingeschreven in het profielregister van de KNMG Patiënten kunnen in dit openbare register zien of hun cosmetisch arts KNMG-gecertificeerd is. De NVCG stelt dat artsen hun patiënten te allen tijde eerlijk moeten voorlichten. De vereniging vindt het misleidend als artsen zich na 1 juli 2019 uitgeven voor ‘cosmetisch arts’ zonder de toevoeging KNMG terwijl zij niet staan ingeschreven in het profielregister. Dit is titelmisbruik en zet cliënten op het verkeerde been: alleen de “cosmetisch arts KNMG” is aantoonbaar bekwaam.

De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is de wetenschappelijke vereniging voor cosmetisch artsen. De vereniging stelt zich ten doel om de kwaliteit van de cosmetische geneeskunde te bevorderen, de emancipatie van de cosmetische geneeskunde te bewerkstelligen en te voorzien in goede informatievoorziening voor cliënten.

Wij feliciteren dr. Ann Ponet alvast met haar nieuwe titel. Bekijk hier haar certificaat.

Nieuwe locatie te Pelt

Het mag wel eens gemeld worden, onze topdokter dr. Ann Ponet opende in augustus 2020 haar nieuwe praktijk te Pelt. Een prachtige locatie, waar ze ondanks haar volle agenda in alle rust de tijd steeds neemt voor elke individuele afspraak. Hiernaast is ze ook werkzaam in de Wellness kliniek te Genk en in de Velthuis kliniek te Eindhoven, Nederland. Haar jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je deskundig advies en expertise  ontvangt bij je behandeling, gegarandeerd een zorgvuldig resultaat.

Dr. Ponet staat voor eerlijk advies en natuurlijke resultaten

Je goed voelen zorgt ervoor dat je kan stralen, stralen in je eigen huid. Genieten in je eigen lichaam, houden van jezelf op elke leeftijd, zo gracieus mogelijk optimaal verouderen.

Dankzij een correcte analyse van het gelaat, kunnen we een behandelplan opstellen dat de hele uitstraling van het gezicht ten goede komt. Geef toe, wie wil dat nu niet? Op een zo mooi mogelijke manier gezond en stralend verouderen. Investeer in jezelf. Van tijdelijke fillers en spierontspanners tot een liquid facelift. Derma Crea is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen die het doel hebben om je gelaat zijn jeugdigheid en balans terug te geven.

Het gelaat en de gelaatsuitdrukking evolueren met de jaren en het is belangrijk om de energieke expressie, vitaliteit en kracht in het gezicht te behouden of te verbeteren door een juiste balans en harmonie na te streven. We focussen dus nooit op één probleemzone maar we gaan voor het totaal plaatje. Alleen zo krijg je een natuurlijk resultaat. Bovendien staat Derma Crea voor eerlijk advies. Wanneer een patiënt een verzoek doet waar ik niet achter sta dan zal ik daar open over zijn en ga ik samen met de patiënt op zoek naar een gepast alternatief. Ik sta achter natuurlijke resultaten, met overbehandeling is niemand geholpen.– Dr. Ann Ponet

Elk gezicht is anders en ieders gezichtsuitdrukkingen zijn uniek. Dit vraagt daarom om een deskundig advies op maat, dat dr. Ann Ponet zorgvuldig samen met je bekijkt tijdens je vrijblijvende consultatie. Bovendien spreekt dr. Ann Ponet vloeiend Nederlands, Frans, Engels en Duits, wat patiënten aangeven als een meerwaarde tijdens hun consult, behandeling en nazorg. “Het is fijn geholpen te worden in onze moedertaal” verklaart een patiënte.

Dr. Ann Ponet ontvangt je graag tijdens een consultatie om je wensen te bespreken. Boek dus snel je afspraak of stuur een berichtje indien je meer informatie wenst.

Recensies van tevreden patiënten

Regelmatig ontvangen we een leuk berichtje, een toffe recensie, een mailtje met lovende woorden… Dat doet ons steeds deugd! Daar doet dr. Ann Ponet het voor! Tevreden trouwe patiënten, die steeds de weg terugvinden.

Heb jij ook zo’n leuke ervaring gehad bij dr. Ann Ponet? Na jarenlang nog steeds blij met je behandeling(en), …? Aarzel niet en laat het ons even weten.

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een juiste arts?

Bij de keuze van je arts is het belangrijk dat je als patiënt een vertrouwd gevoel krijgt bij jouw arts. Luistert de arts naar je en neemt de arts voldoende tijd voor je? Is er ruimte voor vragen? Krijg je een helder inzicht in het behandelplan wat betreft het te verwachten resultaat, de kosten en het tijdsverloop van de behandeling? Worden er voor-en nafoto’s gemaakt ter evaluatie van de resultaten?

De injectietechnieken evolueren in de tijd, let er ook op dat je arts zichzelf regelmatig up-to-date houdt door het bijwonen van (inter)nationale congressen, workshops en symposia.

Tot slot is de beschermde titel “Cosmetisch Arts KNMG” een zekerheid voor de patiënt dat die arts opgeleid en bekwaam is.

Met dank aan

Een dokterspraktijk oprichten in corona-tijd; niet evident!

Graag wil ik een bijzondere dank uitbrengen in memoriam aan Lambert. Een hartsvriend die me altijd steunde en met plezier het model was tijdens de fotoshoot (@Michael Graste). Prachtig moment dat ik koester.

Ook bijzondere dank aan Caatje (@CA) – dé vrouw van Lambert en model ook die dag. In Loving Memory.

Dank ook aan alle fijne collega’s van de Velthuis kliniek en de Wellness kliniek voor de hartelijke steun bij de oprichting van de praktijk Derma Crea.