0

PRP...

Maar dan nu voor de huid.

De vorige blog ging over de PRP behandeling voor het haar en wat PRP nu eigenlijk precies betekent, deze keer verdiepen we ons in onze nieuwe PRP behandeling voor de huid. Wil je de voorgaande blog nog eens herlezen of heb je ze gemist? Klik dan hier.

Volg jij ons ondertussen al op ons Instagram account? @dermacrea_dr_annponet en op onze Facebookpagina Derma Crea. Welkom alvast, en anders hopen we je snel te mogen verwelkomen! 😉

… en nu een blog over Ine haar bevindingen en de nieuwste PRP behandeling voor de huid.

PRP behandeling voor de huid

Misschien heb jij nog niet over PRP behandelingen gehoord, maar wel over de beruchte vampire facial? En schrikt dit je dan af? Denk jij ook aan het (eventuele) bloederige kantje van deze behandeling? Laten we eens kijken hoe eng het eigenlijk écht is…

Het is alvast een nieuwe behandeling die we met trots voorstellen, een veelbelovende behandeling waar Derma Crea helemaal achter staat.

Deze PRP behandeling voor de huid is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.
Twee blogs geleden ging het over onze nieuwe investering, het ingenieuze systeem met dubbele buisjes dat minder pijnlijk is omdat er met “pure” PRP gewerkt wordt. Misschien heb je deze blog gemist en wil je deze eerst even lezen: klik dan hier.

Onze veelbelovende PRP behandeling voor de huid

Maar waarom is deze behandeling nu zo veelbelovend? Deze behandeling kan zorgen voor: een verbeterde doorbloeding in de huid, een versnelde celdeling en betere huidtextuur, verkleinde poriën, regulatie van talg en pigment, minder fijne lijntjes, een verbeterde elasticiteit en hydratatie.

Bij deze zeer natuurlijke behandeling wordt het lichaamseigen plasma geïnjecteerd in de huid. Dit lichaamseigen plasma bevat heel wat groeifactoren, waaraan afhankelijk van de specifieke noden van de huid een combinatie van mesotherapie met hyaluronzuur, anti-oxidanten, aminozuren, co-enzymen, mineralen, nucleotiden, oligopeptiden en vitamines kan worden toegevoegd. Maar over mesotherapie vertellen meer in een volgende blog.
De groeifactoren die in PRP zitten, helpen beschadigd weefsel te herstellen en de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.

PRP-behandeling Dr. Ann Ponet – Derma Crea

Arthrex – personalized cell therapy

Gedurende meer dan 35 jaar heeft Arthrex een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van nieuwe medische behandelingen. Met wereldwijd meer dan 4000 medewerkers in onderzoek, ontwikkeling en verkoop is Arthrex één van de toonaangevende bedrijven op de markt. Sinds vele jaren ontwikkelt en verkoopt Arthrex PRP-systemen en is ook op dit gebied één van de marktleiders.

Consequente kwaliteit en innovatie zijn de kenmerken van het PRP-systeem waarop wereldwijd artsen uit de meest uiteenlopende disciplines vertrouwen.

Procedure: snel, goed te verdragen en 100% lichaamseigen stoffen

  1. De arts neemt 15ml bloed (ongeveer een eetlepel) bij u af om bloedplaatjes (trombocyten) te isoleren. Voor deze procedure wordt een speciaal systeem gebruikt
  2. Uw arts injecteert deze vervolgens op de behandelplek (bijvoorbeeld in het gehele gezicht, onder de ogen) om het lichaamseigen herstelproces te stimuleren.
  3. De bloedplaatsjes bevatten groeifactoren die de productie van celconserverende stoffen bevorderen, inclusief collageen en hyaluronzuur. Net zoals de bloedplaatjes een wond sluiten en de genezing van de wond bevorderen, zo stimuleren zij ook het herstel en de stofwisseling van de cellen.

De behandeling duurt doorgaans minder dan 30 minuten. Dankzij de zeer dunne naalden die worden gebruikt, is er nauwelijks sprake van bloeding. Aangezien het hier om lichaamseigen stoffen gaat, is de procedure veilig en wordt deze goed verdragen.

Uw voordelen:

  • Lichaamseigen stoffen, dus relatief veilig en goed te verdragen
  • “Natuurlijk” mooie uitstraling
  • Geleidelijk effect
  • Snel en eenvoudig (30 min.)
  • Mogelijkheid voor combinatie van verschillende behandelingen met PRP (bijv. laser)

Ine

Dr. Ann Ponet legt steeds zeer geruststellend uit aan haar patiënt wat er precies gaat gebeuren en informeert ook waarom. Ze bevraagt tijdens de hele behandeling de pijnbeleving van de patiënt.

De eerste stap bij deze behandeling is dan ook het gelaat reinigen (en eventueel verdoven indien gewenst).

Ine is de allereerste patiënt bij Derma Crea die een huidbehandeling kreeg met gebruik van het nieuwe PRP-toestel waarin Derma Crea investeerde deze zomer. Voorafgaand aan de behandeling werd de huid eerst gereinigd. Daarna werd er een verdovende zalf aangebracht om de huid van Ine lokaal te verdoven; dit zorgde voor een vreemd tintelend gevoel.

Ine vertelde achteraf (net zoals Stijn uit onze vorige blog) dat de pijn heel goed mee viel. Uiteraard is je eigen pijngrens een bepalende factor in ieders beleving.

De volgende stap is het prikje in de arm, waarbij de dokter een buisje bloed neemt. Omdat bloedafname noodzakelijk is voor PRP, is het aangeraden om gedurende 2 weken voor de behandeling voldoende water te drinken zodat er een ruime hoeveelheid plasma wordt verkregen. Je moet niet nuchter zijn en je kan het best niet met een lege maag naar de behandeling komen.

Het buisje met bloed wordt in de centrifuge geplaatst en gedurende 10 minuten op een vaste snelheid rondgedraaid, waarna de bloedplaatjes selectief uit het eigen bloed zijn gescheiden. Dit is wat we nodig hebben, ons “goud”, omwille van de goudachtige kleur van plasma.

Dit unieke arthrex-scheidingssysteem is een zeer gesofisticeerd PRP-toestel. Dit ingenieuze systeem werd speciaal ontwikkeld met dubbele buisjes. Een toestel waarbij de prikjes minder pijnlijk zijn, omdat er geen citraat gebruikt wordt, maar met “pure” PRP gewerkt wordt.

Deze plaatjes met groeifactoren worden door middel van kleine injecties met een erg fijn naaldje en spuit in Ine haar gezicht geïnjecteerd, waardoor de huid wordt gestimuleerd om elastine en collageen te produceren.
De huid van Ine was iets gevoeliger dan Stijn (de patiënt uit onze vorige blog) en sommige prikjes met de zeer fijne naald vertoonden een klein rood puntje net na het prikje. Dit is helemaal niet erg en verdwijnt snel vanzelf na 1-2 dagen, zonder enige littekens (omwille van de wond genezende groeifactoren).

Ine geeft aan dat de zalf zeer goed werkt. Ze ervaart geen tot weinig pijn en geeft enkel aan dat ze op één bepaalde zone, vooral ter plekke van het voorhoofd iets meer pijn ervaart, maar op de andere plaatsen valt het allemaal best mee, zelfs onder de ogen!

De dokter zet prikje na prikje op de “probleemzone” en twintig minuutjes later zit de behandeling er al op.

Prikjes “pure” PRP.

Vampire Facelift zonder verspilling

Dr. Ann Ponet werkt met injecties waarbij de PRP rechtstreeks in de huid op de ideale diepte wordt ingespoten waardoor er geen “verspilling” is, in tegenstelling tot microneedling met bijvoorbeeld een dermaroller. Een dermaroller (een roller met naaldjes) maakt enkel en alleen gaatjes in de huid waarna de PRP over de huid wordt gesmeerd. Soms is dat gaatje niet diep genoeg en bereikt de PRP niet de noodzakelijke diepte in de huid via die opening. Om een maximaal aantal gaatjes/wondjes te bekomen, wordt er meermaals met een dermaroller in verschillende richtingen over het gezicht gerold zodat er veel puntbloedingen ontstaan en daarom noemt men die oppervlakkige en bloederige PRP-behandeling ook wel eens Vampire Facelift.

Bij dr. Ann Ponet wordt de dermaroller niet gebruikt; bij rechtstreekse injecties ontstaan er slechts hier en daar bloeddruppeltjes en deze worden, samen met het laatste restje PRP, over het gehele gelaat gemasseerd. Ter bevordering van een maximale opname van al het “goud”, volgt er na de PRP-behandeling een BioLedLicht sessie van 15-20 minuten. Deze sessie stimuleert een snel herstel en heeft tevens ook een extra anti-aging effect!

Benieuwd? Meer nieuws hierover volgt in een toekomstige blog.

Omwille van de kleine prikjes in het gelaat, raden we aan om op de dag van de behandeling geen make-up of andere producten in het gelaat te gebruiken. Ook aanrakingen met de handen moeten na de behandeling gemeden worden om eventuele infecties te voorkomen. Plan deze behandeling dus weloverwogen in je agenda zodat je die dag geen andere afspraken hebt. 😉

Het zou kunnen dat je hier een daar roodheid en (als je gevoelig bent voor blauwe plekjes) een blauw plekje spot na de behandeling… niet onvermijdelijk na alle prikjes. Maar dat kan je de volgende dag al camoufleren en we benadrukken nogmaals dat deze roodheid ook snel weer verdwijnt en normaal is.

Voor een optimaal resultaat dient deze behandeling herhaald te worden. Dr. Ann Ponet vertelt je dit allemaal bij je voorafgaand consult en herhaalt dit bij je behandeling. Ook in de volgende paragraaf kun je hier de details van vinden.

Wat is het werkingsmechanisme van PRP?

Ons bloed bestaat voor 55% uit een waterig gedeelte (Plasma) en voor 45% uit bloedcellen. De bloedcellen zijn onder te verdelen in hoofdzakelijk rode bloedcellen (erythrocyten), aangevuld met witte bloedcellen (leukocyten) en bloedplaatjes (trombocyten). De bloedplaatjes zijn vooral bekend voor hun functie in de bloedstolling na een verwonding, maar ze bevatten ook een grote hoeveelheid proteïnen (groeifactoren) die een belangrijke rol spelen in de genezing van weefsels. In de waterige substantie (plasma) vind je onder meer koolhydraten, vitaminen, mineralen, vetten, hormonen en meer dan honderd verschillende eiwitten terug. PRP is plasma met een rijke concentratie bloedplaatjes (en groeifactoren). Dit wordt verkregen via een centrifuge proces.

Tijdens een PRP-behandeling nemen we een klein beetje bloed af van de patiënt. We scheiden het bloedplasma van de rest van het bloed met behulp van centrifugatie. Hierna injecteren we het bloedplaatjesrijk plasma op verschillende plaatsen in de huid. Een éénmalige behandeling is echter niet doeltreffend genoeg. Daarom stellen we een behandelingsschema van drie beurten op met een tussenperiode van 2-4 weken. Recent onderzoek wees uit dat een korte opvolging in de tijd betere resultaten oplevert dan een tussentijd van 6-8 weken. De huid vernieuwt zich in cycli. Bij een 20-jarige duurt de huidvernieuwing van de huidcellen tussen de 26-28 dagen van aanmaak tot afschilfering. Vanaf ons 30ste tellen we hierbij 1 dag extra per jaar dat we ouder worden. De huid bevat, naast deze huidcellen, ook nog andere cellen en elke cel heeft zijn eigen levenscyclus. De afweercellen (Langerhans) kunnen zich in de huid verplaatsen en hebben een levensduur van meerdere weken. Melanocyten (pigment) kunnen een levensduur van enkele maanden tot jaren hebben.

Gemiddeld genomen kunnen we rekening houden met een termijn van 2 maanden vooraleer de huid “klaar” is voor programmatie en om een verandering te ondergaan.

De eerste resultaten zullen na een drietal maanden zichtbaar zijn. Om het effect van de behandeling te behouden, wordt er een onderhoudsbehandeling om de 9 à 12 maanden aanbevolen. 💉🙂

Een PRP-behandeling wordt vaak gekozen door patiënten die een voorkeur hebben om met lichaamseigen producten behandeld te worden. Omdat het een lichaamseigen stof is, zijn complicaties vrij zeldzaam. 👌 Dit is wat je wilt hé, toch?

Afspraak

Ben je overtuigd dat wij je kunnen helpen? Of wil je graag een vrijblijvende consultatie boeken met eerlijk advies, de mogelijkheid hebben om je vragen te stellen, dan kun je bij ons terecht via onze boekingsmodule.

👉 PRP behandelingen voor haar/hoofd zijn te boeken vanaf september.

Er gingen al enkele tevreden patiënten onze deur uit, ben jij daar eentje van? 😃 Stuur ons dan je review op. Dit kan via mail, bericht, appje of DM op onze pagina.

Review

Super tevreden! Zeer vriendelijk onthaal, een goede uitleg én ook heel eerlijk wat betreft de mogelijke resultaten!

Dankjewel Ine voor je recensie.

Ben jij ook patiënt bij Derma Crea? Dan kun je ook (zelfs anoniem) je bevindingen en ervaring doorsturen naar ons. Zo kunnen wij weer nieuwe geïnteresseerden verder helpen met eventuele twijfels of vragen. Want geef toe, we zijn allemaal wel benieuwd hiernaar hé? 😉

Contacteer ons

Ontdek wat Derma Crea voor jou kan betekenen

MAAK EEN AFSPRAAK